UN NOU PROIECT PENTRU LOCUITORII SATULUI #SELEMET „MODERNIZAREA SERVICIILOR GUVERNAMENTALE ”

UN NOU PROIECT PENTRU LOCUITORII SATULUI #SELEMET „MODERNIZAREA SERVICIILOR GUVERNAMENTALE ”

3
DISTRIBUIȚI
RemasterDirector_18da6b0cf
 
Zilele acestea Primăria s.Selemet a pregătit spațiul destinat implementării proiectului CUPS.
Centru unificat de prestări servicii (CUPS), are misiunea de a facilita accesul cetățenilor din mediul rural și al conaționalilor noștri din străinătate, la serviciile publice electronice oferite prin intermediul platformelor digitale.
Primăria s.Selemet este una dintre cele 80 localităţi din ţară care se include în acest proiect finanţat de Banca Mondială.
 CUPS – reprezintă un canal alternativ de prestare a serviciilor publice prin care segmentul front-office al serviciului este preluat de o instituție terță (APL I- administrație publică de nivelul I și OC- oficiile consulare). În cadrul CUPS, prestatorii de servicii asigură în continuare segmentul de back-office.
Respectiv acest Centru Unificat de Prestare a Serviciilor v-a funcționa ca un ghișeu unic pentru cel mai apropiat cetățean la nivel de primărie :
În oficiul CUPS puteți beneficia de ajutor în următoarele activități:
– căutarea informației referitoare la serviciul public necesar (descriere serviciu, pași de accesare, acte necesare)
– accesarea serviciilor publice disponibile online (depunerea online a cererilor, verificarea statutului cererii, programarea pentru serviciu)
– achitarea serviciilor publice disponibile prin intermediul MPay
– accesarea instrumentelor digitale cum ar fi: portalul serviciilor publice, semnătura electronică, plăți electronice (MPay), portalul guvernamental al cetățeanului (MCabinet), registrul împuternicirilor de reprezentare (MPower), etc.
Oficiile CUPS pun la dispoziția solicitantului/solicitantei calculator conectat la internet pe care le pot utiliza gratuit.
Specialistul CUPS este alături de solicitant/solicitantă pentru a îi ghida și ajuta.
Conceptul privind activitatea, forma de organizare și sediul CUPS a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 322 din 10 noiembrie 2021. Acțiunea se înscrie în proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, derulat de Agenția de e-Guvernare, cu sprijinul financiar al Grupului Băncii Mondiale și contribuția Guvernului Republicii Moldova. și face parte din angajamentele de implementare a agendei de digitalizare și a priorităților strategice în acest domeniu.