ÎMPREUNĂ FACEM SATUL MAI CURAT!

ÎMPREUNĂ FACEM SATUL MAI CURAT!

9
DISTRIBUIȚI
Astăzi am primit GHIDUL privind elaborarea planului local de gestionare
a serviciului deșeurilor menajere.
Localitatea Selemet a beneficiat și de 2 panouri informative amplasate la ambele intrări în localitate în vederea implicării și responsabilizării populației asupra problemei deșeurilor menajere cât și asistență în diverse activități locale de informare a cetățenilor.
Acțiunea dată s-a realizat în urma activităților
Grupului de acțiune civică din Selemet, care a lucrat alături de locuitori și Administraţia Publică Locală, organizând activități menite să crească rolul oamenilor la crearea și dezvoltarea serviciului local de colectare a deșeurilor menajere, dar și să sporească capacitatea primăriei de a susține administrativ un program local de management al deșeurilor.
Mulțumim dlui Vitalie Rusanovschi, președinte A.O. Centrul de Dezvoltare Durabilă „Rural21”, beneficiară al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene, implementează Proiectul „ÎMPREUNĂ FACEM SATELE MAI CURATE”, inclusiv și în localitatea Selemet.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) în cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul Proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).