Inaugurarea Parcării Multifuncționale.

Inaugurarea Parcării Multifuncționale.

11
DISTRIBUIȚI

20 iunie 2021, de Duminica Mare a avut loc inaugurarea Parcării Multifuncționale, extindere a Pieței Agroalimentare Regionale din localitate din cadrul Proiectului „Revitalizarea Traseului Valul lui Traian și a tradițiilor din regiunea de Sud prin diversificarea ofertei turistice locale”, finanțat de Guvernul Elveției prin intermediul PNUD MOLDOVA/MIDL II, unde una dintre cheile dezvoltării sustenabile a economiei locale ar putea fi și prin susţinerea economiilor agricole locale şi revenirea la circuitele comerciale agricole scurte.

Acestea ar putea pune pe picioare mici afaceri la Selemet, adaptate cel mai bine nevoilor locale, ar promova circuitele comerciale scurte, înlăturând lanţurile de intermediari existente pe piaţa agroalimentară şi ar conserva identitatea locală. Prin organizarea de târguri, pieţe volante şi deschiderea de magazine proprii, produsele tradiţionale locale ajung mult mai uşor la consumatorii finali, contribuind astfel la dezvoltarea economiilor agricole locale.

Mulțumim dlui Veaceslav Guțuțui, facilitator pentru Selemet în cadrul proiectului, mulțumim pentru prezență și susținere.

Deasemenea sărbătoarea a fost înfrumusețată de expozitii de prosoape tradiționale, de farmecul cintecului și dansului ansamblurilor din localitate.

Cu ajutorul Domnului a avut loc sfințirea sculpturii chipului lui Isus Hristos, care a fost sculptată timp de 9 zile de băștinașa noastră, Elena Cojocaru, răstignirilor  și a fântânilor renovate din localitate.