VIZITA DELEGAȚIEI BIROULUI ELVEȚIAN DE COOPERARE ÎN #SELEMET !

VIZITA DELEGAȚIEI BIROULUI ELVEȚIAN DE COOPERARE ÎN #SELEMET !

2
DISTRIBUIȚI
Comunitatea Selemet a fost vizitată de delegația Biroului Elvețian de Cooperare în componența: d-nei Katharina Pompilio, șefa secției Europa de Est la Agenția Elveţiană pentru Dezvoltare și Cooperare, d-nului Christopher Middleton, responsabil de relația cu Republica Moldova la Agenția Elveţiană pentru Dezvoltare si Cooperare, d-nului Radu Danii, coordonator programe în domeniul guvernanței la Biroul de Cooperare al Elveției din Republica Moldova, d-nei Zinaida Bezverhni, coordonator programe în domeniul sănătății la Biroul de Cooperare al Elveției,
d-nului Andrei Stratulat, coordonator programe în domeniul dezvoltării economice și ocupării forței de muncă la Biroul de Cooperare al Elvetiei. d-nului Matthias Morgner
lider al Proiectului „Mă Implic” d-nului Lilian Danilov, manager pentru Dezvoltare d-nei Tatiana Dnestrean, Proiectul
„Viață Sănătoasă”
În cadrul acestei vizite am reușit să prezentăm mai multe proiecte care sunt implementate în comunitatea noastră cu suportul financiar din partea Guvernului Elvețian.
Astfel au fost evidențiate realizările în cadrul Proiectului „Viață Sănătoasă”:
️ Reducerea poverii bolilor netransmisibile la nivel de promovare a sănătății, îmbunătățirea calității asistenței medicale primare, activitățile de mobilizare comunitară și de integrare a serviciilor de asistență comunitar medicală și socială.
️ Scopul parteneriatului în cadrul Proiectului Viață Sănătoasă prevede între Primărie, reprezentanții din domeniul medical și cel social, inclusiv societatea civilă și membrii comunității este să asigurăm informarea populației despre riscurile îmbolnăvirii și cum putem să ne păstrăm sănătatea, iar în cazul în care deja persoanele suferă de boli cronice să ne asigurăm că avem în comunitatea noastră, cît mai multe servicii necesare pentru a sprijini membrii comunității.
Ne dorim mult să încurajăm practicarea activităților fizice în spațiile amenajate pentru practicarea sportului, dar și să ajutăm cu suportul asistentelor medicale recuperarea și reabilitarea fizică. De asemenea, ne dorim să menținem calitatea vieții pacienților cu boli cronice creând condiții pentru controlul și gestionarea condițiilor de sănătatea, măsurarea indicatorilor de sănătate și asigurarea continuității tratamentului.
Pentru a facilita accesul membrilor comunității la servicii de sănătate, sociale și alte facilități în calitatea de echipă a actorilor locali ne unim eforturile ca să putem răspunde nevoilor multiple a persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate și sunt în dificultate. Cu acest scop lucrăm împreună ca să putem să oferim și un sprijin mai considerabil în cadrul Centrului comunitar de asistență, unde am creat condiții pentru a oferi ajutor celor care se confruntă cu probleme și au nevoie de suportul specialiștilor.
️ De asemenea, în cadrul vizitei am reușit să prezentăm și rezultatele din proiectele finanțate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în localitatea Selemet care au îmbunătățit starea socio-economică a populației creând facilități pentru încurajarea realizării produselor agricole și alimentare în Hala Agroalimentară regională realizată în cadrul Proiectului MiDl/PNUD Moldova , Extinderea iluminatului stradal în cadrul Proiectului „Mă Implic”, sprijinul acordat în consolidarea și dotarea apicultorilor cu echipament, promovarea și dezvoltarea turismului local, îmbunătățiree condițiilor în cadrul Centrului comunitar, în cadrul proiectului Viață Sănătoasă localitatea Selemet a beneficiat de un teren cu echipament de reabilitare pentru vârstnici, 5 panouri de informare, bănci și echipament electronic, 2 aparate pentru fizioterapie și proceduri transmise OMF Selemet , publicații de informare …..
Toate aceste proiecte susținute și finanțate de Guvernul și poporul Elveției într-un final ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții membrilor comunității și să dezvoltăm comunitatea noastră pentru a oferi condiții mai bune de trai, posibilitatea de realizare a potențialului pe care îl avem în promovarea și dezvoltarea economică locală.
Mulțumim mult pentru vizită și susținere Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Mulțumim echipei Proiectului „Viață Sănătoasă”, Mulțumim echipei Mă Implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală , Mulțumim echipei PNUD/Midl.
Mulțumim tuturor partenerilor OMF Selemet, A.O. Baştina – Selemet, Primăria Satului Selemet , Sectorul nr.2 de poliție Selemet, Centrului de Sănătate Publică Cimișlia și Hîncesti, Centrului Medicilor de familie Cimișlia, Selemet Centrul, asistentului social comunitar d-lui Alexei Vulpe !
Împreună reușim să schimbăm pas cu pas lucrurile!
Tatiana Badan
Primarul s.Selemet