Top NAȚIONAL 2014 // PRIMARUL anului

Top NAȚIONAL 2014 // PRIMARUL anului

36
DISTRIBUIȚI

Este primar de 11 ani în satul Selemet, raionul Cimișlia, aleasă de fiecare dată cu peste 80 la sută din voturile sătenilor. Anul viitor, are toate șansele să repete succesul pentru că selemețenii îi apreciază realizările, multe obținute cu greu.

Din cauză că nu este afiliată politic, Tatiana Badan recunoaște că îi este foarte complicat să atragă finanțare de la bugetul de stat. Acest „neajuns” a ambiționat-o să muncească mai cu spor pentru a atrage investiții din exterior.

În 2014, primărița din Selemet a obținut mai multe diplome de merit pentru proiectele implementate în sat.

Centrul social pentru copiii cu dizabilități și din familii vulnerabile este mândria sa. Deschis în 2013, anul acesta centrul a prins a da roade și s-a extins.

„Acest centru este unic în raion. Datorită lui, noi nu avem copii abandonați în Selemet și am descoperit multe talente printre copiii nevoiași. Obiectivul nostru principal este asigurarea unei bune educații copiilor pentru a avea, pe viitor, consăteni cu care să ne mândrim”, ne explică Badan.

Urmărind acest obiectiv, anul acesta, în Selemet au fost schimbate geamurile și mobilierul de la Școala de muzică, a fost schimbat acoperișul Căminului cultural, amenajat scuarul Căminului cultural. Ultimul proiect a fost realizat în colaborare cu un grup de tineri voluntari din localitate.

În 2014, în Selemet a fost lansat un nou festival, unic în republică – „iProsop”.

Cele mai multe dintre aceste proiecte au fost realizate cu bani oferiți de partenerii externi ai primăriei, din Norvegia, Slovacia, SUA și România.

Preocupată de emanciparea culturală a localității, Tatiana Badan nu a neglijat nici proiectele de infrastructură. În acest an, în Selemet a fost iluminată strada centrală, a fost construită o porțiune de apeduct pentru aprovizionarea cu apă a trei sectoare din sat care nu au avut niciodată apă la robinet, a fost reparat un segment considerabil de drum din localitate, a fost lansat un proiect pentru crearea unui serviciu de evacuare a deșeurilor.

„Avem planuri ambițioase și pentru anul viitor”, ne asigură primărița care deține concomitent și funcția de președinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova.

„Dorm mai puțin și muncesc mai mult”, așa își explică Tatiana Badan capacitatea de a le reuși pe toate.

SURSĂziarulnational.md
DISTRIBUIȚI
Articolul următorDoamna de fer a Selemetului