Mai mulți primari – la discuție cu Maia Sandu și Președintele Republicii...

Mai mulți primari – la discuție cu Maia Sandu și Președintele Republicii Federale Germania!

11
DISTRIBUIȚI

“Am discutat astăzi, împreună cu domnul Frank-Walter Steinmeier și cu câțiva primari din țara noastră, despre viața comunităților locale din Moldova. Întâlnirea a marcat încheierea vizitei oficiale a Președintelui federal la Chișinău, Germania fiind un partener important pentru dezvoltarea infrastructurii locale în Republica Moldova”, susține Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează PROVINCIAL.
“Primarii ne-au împărtășit provocările cu care se confruntă în activitatea lor, viziunea lor de dezvoltare a comunităților pe care le conduc, dar și cum îi ajută asistența externă să dezvolte serviciile pe care le oferă localnicilor. Am discutat și despre investițiile atrase și proiectele realizate în comunități cu asemenea fonduri”, comunică Sandu.
La fel, șeful statului a spus că noua guvernare își propune crearea, în continuare, a unor condiții pentru consolidarea autonomiei financiare a primăriilor și atragerea mai multe fonduri externe pentru proiecte de infrastructură pentru satele și orașele din Republica Moldova.
“Sprijinirea autorităților locale este o prioritate pentru puterea de la Chișinău, care dorește să îmbunătățească viața oamenilor din toate regiunile țării”, a conchis Președintele moldovean.