DISTRIBUIȚI

De peste 100 de ani Piaţa tradiţională/ambulantă din centrul satului #Selemet este o sursă principală de venit atât pentru localnici, cât şi pentru vânzătorii din localităţile vecine sau chiar din regiunile apropiate. Localizată ca pe timpuri, pe marginea drumului din centrul satului, vânzătorii ( printre care şi părinţii noştri, bunei singuratici) sunt nevoiţi să-şi vândă marfa în condiţii nefavorabile ( pe ploaie, vânt, în zăpadă) pentru un adaos la pensiile mici.
Realizarea Proiectului „Construcţia unei Pieţe (Hale) Ecologice Agro-Alimentare în centrul s.Selemet” prin crearea condițiilor de desfacere a producției agro-alimentare în zona Selemet va reda o imagine pozitivă a localităţii printr-o Piaţă modernă, atractivă şi cunoscută atât la nivel de regiune, cât şi în toată ţara.

Într-un final cei 4174 de locuitori din s.Selemet, inclusiv cei peste 450 de vârstnici, deasemenea părinţii celor 996 de migranţi vor beneficia de o Piaţă de desfacere cu produse naturale, progres economic local, motivaţii individuale dominate de cerere şi ofertă, dezvoltarea unui BRAND LOCAL al producţiei auotohtone, îmbunătăţirea infrastructurii, număr sporit de cumpărători şi PRODUCĂTORI LOCALI MULŢUMIŢI.

Proiectul este implimentat în cadrul Programului #PNUD ”Migrație și Dezvoltare Locală” realizat în cooperare cu Cancelaria de Stat a Guvernului cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

#SelemetDezvoltareLocala #MiDL #BrandLocalSelemet

https://guvern24.md/projects/piata-din-selemet-locul-gospodarilor/