ÎN AJUN DE ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI VENIM CU ACTIVITATEA „FAMILIA ȘI...

ÎN AJUN DE ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI VENIM CU ACTIVITATEA „FAMILIA ȘI DIABETU”

8
DISTRIBUIȚI

Astăzi, 10.11.2021 în cadrul Bibliotecii Publice Selemet au avut loc 2 sesiuni de informare cu genericul FAMILIA ȘI DIABETUL în vederea implementării proiectului #ViataSanatoasa.
S-a vorbit despre dietă, activitate fizică și sănătate în domeniul diabetului, canalizarea pe abordări populaționale pentru promovarea alimentației sănătoase și despre activități fizice regulate, de reducere a problemei legate de obezitate și pentru persoanele supraponderale.

🔑 Scopul activității: O mai bună informare a membrilor familiilor, persoanelor diagnosticate cu diabet, în ceea ce privește gestionarea acestei afecţiuni. Conştientizarea populaţiei cu privire la impactul diabetului asupra familiei precum şi promovarea rolului familiei în managementul, îngrijirea, prevenirea şi educaţia despre diabet.

Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor modificabili de risc pentru diabetul de tip 2 şi trebuie susţinute prin educaţie, resurse şi oportunităţi necesare adoptării unui stil de viaţă sănătos.

P.S.: În fiecare an la 14 noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Diabetului”, iar celebrarea este condusă de către Federaţia Internaţională de Diabet (FID) şi asociaţiile membre. „Ziua Mondială a Diabetului” a fost stabilită în 1991 de către Federaţia Internaţională de Diabet şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ca răspuns la preocupările crescânde cu privire la ameninţarea la adresa sănătăţii pe care o reprezintă diabetul. „Ziua Mondială a Diabetului” a devenit o Zi Oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluţiei Naţiunilor Unite 61/225.

Activitatea vine să contribuie la utilizarea diferitor mijloace de comunicare în organizarea comunității în adoptarea unui anumit comportament sau schimbări de comportament în educația sănătății.

Proiectul Viață Sănătoasă este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC)și implementat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică.

#ViataSanatoasaLaSelemet
#AgențiaElvețianăpentruDezvoltareșiCooperare
#SwissTPH
#AOBastinaSelemet
#PrimariaSelemet